Wachtnummer 0468/24 86 00

Kraamtijd

16/04/2024

Alle lesdata

16/04/2024 - 19:30u

Prijs

€40,00 per inschrijving

Tijdens deze infosessie ga ik in op 2 favoriete thema's van me:

- de genuanceerde visie rond hechting van een baby. Ik leg uit wat co-regulatie is en wat op mentaal vlak belangrijk is binnen de zorg voor een pasgeboren baby. Ik kijk met andere woorden door de ogen van een baby, binnen een huidig wetenschappelijk/holistisch kader. 

- de mentale veranderingen van een vrouw tijdens het peripartum. Als perinataal counselor is dit "my cup of tea".

Je "peripartum" is alles voor en na je bevalling. Vaak genoeg wordt er gesproken over alle mogelijke fysieke veranderingen, die de zwangerschap met zich meebrengen. Maar helaas zo weinig over de mentale veranderingen waar iedere vrouw doorgaat.

 
Ik bespreek dus de "normale veranderingen" tijdens zwangerschap en kraamtijd, zoals een hogere gevoeligheid en de typische babyblues en moederrouw. Maar ook wat te doen met angsten, piekeren en depressieve gedachten. Ik overloop de kenmerken, maar focus bovenal op preventie en wat je kan doen als het je het herkent. 

Er hoort een cursus bij waarin je alles kan nalezen. Indien je na de les het gevoel hebt diepere ondersteuning nodig te hebben, dan kan dat altijd via 1 op 1 psychologische begeleiding. 

Deze les zal een kader bieden. Je kan het volgen tijdens de zwangerschap, je kraamtijd of als niet-zwangeren uit interesse voor al deze mentale veranderingen. 
 

De sessie duurt 2 uur en gaat door in ons bijgebouw op de Hooiman 19, Tessenderlo. 

* na inschrijving is er geen terugbetaling mogelijk.