Wachtnummer 0468/24 86 00

Sofie, mama van Jul

Eindelijk ben je zwanger... iets waar wij heel erg naar uitgekeken hadden, maar het brengt ook superveel vragen met zich mee. En dan is het super dat je met je vragen terecht kan bij het supertoffe team van Het Bevallige Buikje.

Je krijgt van hen een goede laagdrempelige medische opvolging. Heb je vragen of ben je ongerust, dan kan je altijd bij hen terecht. Dat geeft je een fijner gevoel dan dat je naar je gynaecoloog of het ziekenhuis moet bellen. Ook leuk dat je bij hen terecht kan voor je suikertest. 

Maar hoe gaat die bevalling dan in zijn werk? De zwangerschapscursus die we gevolgd hebben bij Evelien, hadden wij als koppel  echt nodig om er met een gerust hartje aan te beginnen. Ideaal voor mijn mentale gemoedsrust. Evelien haar uitleg was duidelijk en leerrijk en de tips and tricks zijn zeer zinvol. Ook leuk dat ze wijzen waarop wij als zwangere vrouwen recht op hebben en mogen verwachten! We keken steeds uit naar die gezellige informatieve avond, waarin je nog andere zwangere koppels leert kennen. Er blijven je na de cursus zeker zinnetjes bij zoals: "De wee is je vriend.". ?. Beslissen jullie zelf maar of dat echt zo is. ?

Dan is het zover! De weeën volgen zich sneller op, de onwennige toekomstige papa belt naar Het Bevallige Buikje en daar komt de vroedvrouw van wacht! Superveel lof en dank aan Katelijne, die me hier thuis begeleid heeft tot het tijd was om te vertrekken naar het ziekenhuis. Haar rust, steun en medische opvolging zorgde ervoor dat ik hier zolang mogelijk thuis de weeën kon opvangen. Eens aangekomen in het ziekenhuis moesten wij niets meer doorbriefen, want dat had zij al voor ons gedaan. Weer een zorg minder.  Ik zou het meteen zo terug doen!

Nazorg: Als kersverse mama was ik super onzeker en bang om naar huis te gaan, maar Evelien was al snel daar met raad en daad. Wij keken altijd uit naar haar komst. Ze geven je raad, maar dit zonder je het gevoel te geven dat je het niet goed doet en zonder je te sturen in een richting die je zelf niet ziet zitten. Haar bezoekjes waren altijd super gezellig! Het is ook gewoon een gezellige madam! We vonden het heel jammer dat aan die bezoekjes dan ook een eind kwam.

Oh ja, en als ik dan toch zo aan het stoefen ben... kan ik je ook de yogacursus aanraden. Zo fijn om bewust bezig te zijn met je zwangere lichaam en om zo die verbinding met je kindje te voelen. Het is heerlijk! 

Ons zien jullie zeker nog eens terug! 
Groetjes Sofie, Simon en oogappel JUL

Getuigenis Het Bevallige Buikje