Wachtnummer 0468/24 86 00

Joke, mama van Felix

Waarom ik het Bevallige Buikje aan iedereen zou aanraden? En waarom ik dat trouwens al zo vaak gedaan heb?

Ik heb met Evelien de mooiste periode uit mijn leven mogen delen, zowel voor, tijdens (!), als na mijn bevalling. Een zwangerschap is een spannende tijd. Misschien voor mij nog extra spannend omdat ik het helemaal alleen deed, zonder partner.

De leerrijke gesprekken op voorhand hielpen me verstaan wat er met mijn lijf aan de hand was. Ook de praktische kant werd niet vergeten want wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor je baby? Vraag het niet in de winkel want dan word je sowieso overladen met allerlei materiaal dat je niet nodig hebt. Nee, Evelien gaf mij een mooi overzicht van wat echt nodig was en achteraf bleek dit echt zo.

Heerlijk dat ik haar kon bellen toen mijn weeën begonnen, en dat ze bij mij bleef, thuis, om te voorkomen dat ik veel te lang in het ziekenhuis zou moeten wachten op die baby ... Zelfs heel uitzonderlijk reed Evelien mee naar het ziekenhuis en bleef daar bij mij om me bij te staan tijdens de bevalling. Wat met zich meebrengt dat telkens ik haar nu tegenkom, gewoon op straat, terug word gekatapulteerd naar deze tijd.

Toen ik thuis kwam met die baby waar ik zo had naar uitgekeken, overviel me toch een gevoel van angst. Ik had mijn ouders en familie, die mij allemaal geweldig goed hielpen, maar toch wist ik me precies geen raad en op wie kon ik dan extra rekenen? Een telefoontje en Evelien stelde me gerust dat ze zeker nog zou langskomen die avond. Felix werd aangekleed, niet te warm en niet te koud, en vakkundig ingebakerd zodat onze eerste nacht niet meer zo onoverkomelijk leek. En dat waren de volgende ook niet meer. Ik was vertrokken en had nog vaak twijfels maar dat hoort nu eenmaal bij het mama zijn. Die twijfels krijg je er gratis bij.

Ik keek altijd uit naar de volgende bezoekjes omdat ik dan al mijn vragen kon stellen, zelf goed geholpen werd en ook Felix werd goed verzorgd: gewogen, gewassen, gemeten, … Wat een onbetaalbare hulp werd er door deze lieve dames gebracht. Ik ben hen er zelfs nu, 9 jaar later, nog altijd dankbaar voor. Daarom raad ik hen aan alle toekomstige mama's in mijn omgeving aan.