Wachtnummer 0468/24 86 00

prenatale lessenreeks met kinesist

02/04/2019

Volzet

Alle lesdata

02/04/2019 - 19:30u

09/04/2019 - 19:30u

16/04/2019 - 19:30u

23/04/2019 - 19:30u

Wat? 

Een lessenreeks voor zwangere koppels waarin week na week volgende onderwerpen aan bod komen; 

De eerste avond handelt over de arbeid, theoretisch toegelicht door de vroedvrouw, praktisch ingeoefend (houdingen en ademhaling) door de kinesitherapeut. De les wordt afgesloten met een buikmassage.

De bevalling zelf wordt met de theoretische en praktische uiteenzetting (perstechnieken) besproken in de tweede workshop. De les wordt afgesloten met een rugmassage. 

In de derde infosessie kom je meer te weten over borst-en flesvoeding.

De laatste avond gaat over de postnatale periode, de vroedvrouw bespreekt de verzorging van moeder en baby, de kinesitherapeute legt uit wat postnatale kinesitherapie inhoudt. 

Waarom? 

Je bevalling en postnatale periode zijn ingrijpende momenten in jullie leven. Wij trachten jullie daar op voor te bereiden op een informele, vlotte manier. 

Onze groepjes zijn klein, waardoor communicatie onderling ook  mogelijk is en we makkelijk vragen en bedenkingen kunnen beantwoorden. We staan samen met onze expretise klaar voor jullie. 

Waar? 

In ons praktijk lokaal op de Hooiman 19-3980 Tessenderlo. Je volgt de oprit rechts van het huis, gaat door de houten poort en wandelt dan het houten bijgebouw binnen. 

De kostprijs? 

Als vroedvrouw werken wij aan derdebetalersregeling. Dit wil zeggen dat alle consulten rechtstreeks aan de mutualiteit worden aangerekend. Daarvoor is een dossier bij het Bevallige Buikje met klevertjes van de mutualiteit nodig; 

De constulten van de kinesiste dienen eerst betaald te worden en kunnen achteraf naar de mutualiteit gezonden worden. 

Meebrengen

Kom de eerste 2 lessen in makkelijke kledij en breng je borstvoedingskussen mee, als je dat hebt. Vergeet je klevertjes van de mutualiteit niet en je voorschrift voor de kinesitherapie.  

Inschrijven: 

Wil je graag deelnemen of meer informatie dan kan dat via de knop onderaan.